company tel
02166469098
company tel
Sales[@]hipersia.com
هرانده و غار بونیک کجاست؟
0 like 405 view

هرانده و غار بونیک کجاست؟

روستای هرانده شهرتش را مدیون غار بورنیک است. اما این بدین معنا نیست که این روستا مکان کم جاذبه‌ای است. کوچه باغ‌های هرانده در کنار رودخانه یکی از اصیل‌ترین مناظر روستایی نزدیک تهران است.

این منطقه دارای جاذبه‌هایی از جمله غارهای متعدد و رودخانه‌های پرآب و دره‌های زیبا و مردمی خونگرم است. دشت بورنیک، مزارع منطقه و رودخانه نمرود نیز از دیگر دیدنی‌های روستای هرانده می‌باشند. خونگرمی مردم این روستا شعار نیست و اهالی هرانده سال‌هاست که از گردشگران پذیرایی می‌کنند. جمعیت آن در سال 1375، 437 نفر (120 خانوار) بوده‌است.
 
 

مردم روستای هرانده به زبان گیلکی صحبت می‌کنند، مسلمان پیرو مذهب شیعه جعفری هستند. درآمد بیشتر مردم روستای هرانده از طریق فعالیت‌های زراعی، باغداری، دامداری و کارگری تامین می‌شود. گروهی نیز در امور خدمات و صنایع دستی اشتغال دارند.

اصلی‌ترین محصول زراعی این روستا سیب زمینی است. پرورش انواع گل و پرورش ماهی قزل آلا در روستا رواج دارد. سیب، گلابی و زردآلو از محصولات باغی روستاست. انواع لبنیات مانند پنیر، کره و ماست در روستا تولید می‌شود. این روستا محل عبور و اتراق گاه ایل الیکایی و ایل اصانلو در فصل تابستان است.

روستای کوهستانی هرانده بافت مسکونی متمرکز دارد و در شیب دامنه کوهستانی استقرار یافته است. مصالح به کار رفته در ساخت خانه‌های روستا شامل لاشه سنگ، گل، کاهگل، چوب و مانند این ها است. در ساخت خانه های جدید از مصالح سیمان، آهن و امثالهم استفاده می‌شود. درختکاری در حاشیه رودخانه و کوچه های روستا، چشم انداز عمومی آن را بسیار سرسبز و جالب توجه کرده است. روستای هرانده به دلیل موقعیت جغرافیایی ممتاز، جاذبه‌های طبیعی جالب توجهی دارد. جریان رودخانه‌های قزقان چای و نمرود طراوت و زیبایی ویژه‌ای به سیمای عمومی آن بخشیده است. برج دیده بانی در شمال شرقی روستا واقع شده و از آثار قرون 4 و 5 هجری قمری است. این برج به منظور دیدبانی و حفاظت از منطقه احداث شده بود. تپه باستانی شیردره در فاصله 1500 متری ضلع جنوب شرقی روستا قرار دارد که در اوایل دوره اسلامی به عنوان قلعه نگهبانی مورد استفاده بوده است.

 

غار بورنیک

غار بورنیک در فاصله 5 کیلومتری روستای هرانده و در حد فاصل این روستا با روستای خمده واقع شده است. این غار طبیعی و تاریخی به احتمال زیاد، محل سکونت انسان های اولیه بوده است و قدمت آن به دوره پیش از تاریخ می رسد. نام غار از دو کلمه «بور» و «نیک» تشکیل شده است. بور، تغییر یافته کلمه بار، به معنای ساحل، کنار و جای امن است و بورنیک در اینجا محل امن و خوب معنی می‌دهد. به دلیل موقعیت خاص و نهان بودن دهانه غار از دید، این غار محل امنی برای زندگی و پناه گرفتن در دوره غار نشینی بوده است. دهانه غار بسیار بزرگ و تقریباً به شکل یک مثلث سه ضلعی است. عرض دهانه حدود 20 متر، ارتفاع آن حدود 8 متر و طول شعبه اصلی غار حدود 500 متر است.
وجود تخته سنگهای عظیم در کف تالارهای نخست و سوم غار -که روی بعضی از آنها پوشیده از لایه‌های خاک رُس مرطوب و لغزنده و سطح اکثر آنها پوشیده از چکیده‌های نخودی و میخ مانند (استالاگمیت) است- از ویژگیهای غار بورنیک است و در سایر غارهای ایران چنین وضعیتی کمتر دیده میشود. وجود دیوارهای پوشیده از چکنده‌های گل کلمی و نخودی سفید و صورتی رنگ (استالاکتیت)، زیبایی خاصی به غار بخشیده است. با ورود به دهانه غار از همان ابتدا با شیب نسبتاً تندی به سمت پایین هدایت می‌شوید... تجربه یک سفر به اعماق زمین!

برای مشاهده تورهای هرانده و غار بورنیک اینجا را کلیک نمایید.

 

  • زمان سفر برای بازدید از  روستای هرانده چه فصلی از سال است؟

زمان مناسب برای برای دیدن این روستا تمام فصول سال است. در واقع این روستا در تمام فصول زیبایی‌های بسیاری دارد. هایپرشیا در فصول مختلف تورهای یک روزه‌ای برای بازدید از هرانده و غار بورنیک دارد.

 

  • از چه مسیری به دیدن این ییلاق برویم؟

برای رسیدن به هرانده، باید بزرگراه شهید بابایی را به سمت شرق تا انتها رفته و وارد آزاد راه جدید تهران-پردیس شوید. تقریباً در انتهای آزاد راه، بعد از بومهن و قبل از رودهن وارد جاده فیروزکوه می‌شوید. 12 کیلومتر مانده به فیروزکوه، در سمت راست جاده، به تابلو و فرعی روستای هرانده می‌رسید. از سر جاده تا روستا کمتر از 1 کیلومتر راه در پیش دارید.

 

برای مشاهده تورهای روستای هرانده اینجا را کلیک نمایید.

 

  •  برنامه پیشنهادی هایپرشیا برای سفر به روستای هرانده چیست؟

هایپرشیا برای بازدید از این منطقه سفری یک روزه پیشنهاد می‌کند.
صبح زود تهران را به سوی فیروز کوه ترک کنید. پس از صرف صبحانه در مسیر، پیاده‌رویتان به سوی غار بونیک آغاز می‌شود. حدود 1:30 ساعت کوه‌پیمایی تا دهانه غار زمان خواهد برد. با بازدید از غار زیبای بورنیک و گذراندن لحظاتی ناب در سکوت غار به رودخانه بازگردید، حدود 2 ساعت گشت داخل غار طول خواهد کشید. از کنار رودخانه بگذرید تا به روستای خمده برسید. حوالی شب به تهران بازگردید.
اشتراک‌گذاری:

ثبت نظر

خدمات مرتبط

مطالب مرتبط

این راه را نهایت صورت کجا توان بست؟ (حافظ)

© 2020 Diako Co. All Right Reserved