از دل صخرههای کوه آبشاری بس زیبا و مسحورکننده بیرون تراویده و با گیاهان خاص خود منظرهایی باورنکردنی را خلق کرده است. آبشار شوی بزرگترین آبشار ایران و خاور میانه نیز محسوب میشود.
اگر اهل کوهپیمایی و طبیعتگردی هستید و میخواهید بزرگترین آبشار خاورمیانه و ایران را مشاهده کنید بهتر است به خوزستان سفر کرده و به کوههای زاگرس بروید تا بتوانید آبشار شوی را مشاهده کرده و از مناظر بکر و بینظیر آن بهرهمند شوید.
آبشار شوی استان خوزستان، در 100 کیلومتری شمال شهرستان دزفول، در دهستان شوی قرار دارد. این آبشار حدوداً 100 متر ارتفاع و 40 متر عرض دارد. آبشار شوی از کوهی به نام چورویک سرچشمه گرفته و پس از بیرون آمدن از غار به پایین میتراود. آب این آبشار بعد از طی مسافتی به رود دز سرازیر میشود.
این آبشار پوشش گیاهی متنوعی از درختان مانند: بید، انجیر، مو، زبان گنجشک، افرا، کیکم و بلوط را دارد و در زیر آبشار و بر روی دیوارههای آن گیاه سیاهوشان و سایر گیاهان آبدوست روییده است. بهتر است بدانید گیاه سیاوشان خاصیت دارویی داشته و برای بیماریهایی مانند زردی یا یرقان و کمک به دفع راحت سنگهای کلیوی بسیار مفید است. آب این آبشار به علت آنکه از دل کوه خارج میشود قابل خوردن است، پس اگر میخواهید آبی گوارا بنوشید میتوانید با خیال راحت از آب این آبشار استفاده نمایید.
در این منطقه پس از 40 کیلومتر از آبشار شوی، آبشار دیگری به نام آبشار دوم شوی وجود دارد. پیشنهاد میکنیم اگر میخواهید تنی بر آب زده و کمی شنا کنید، بهترین گزینه آبشار دوم شوی میباشد زیرا دارای عمق و خطرات کمتری میباشد.
به علت گرمای هوای منطقه، بهتر است در ماه فروردین به این آبشار سفر کنید زیرا هم از هوای بینظیر بهار بهرهمند میشوید و هم از طبیعت بکر سرسبز آبشار لذت خواهید برد.
برای رسیدن به این آبشار دیدنی مسیری کوهستانی در پیش دارید پس حتما لوازم کوهپیمایی مانند کفش و لباس مناسب و کرم ضدآفتاب با خود به همراه داشته باشید. آبشار شوی در استان خوزستان در ۱۰۰ کیلومتری مرکز دزفول واقع شده است و برای رسیدن به آن دو راه وجود دارد.
مسیر اول از منطقه سردشت دزفول و پیرچل آغاز میشود. در طی این مسیر باید جادهای ۱۳۰ کیلومتری از دزفول تا روستای سرتنگ را پیموده و پس از آن از این روستا تا آبشار را طی زمانی حدودا دو ساعته با پای پیاده طی نمایید.
مسیر دوم از طرف راهآهن تلهزنگ صورت میپذیرد. در طول این مسیر میتوانید از امامزاده احمد و آبشار دوم (سنگ مار) دیدن نمایید.
بهتر است بدانید که این مسیر دسترسی سختتری دارد و طبعاً زمان بیشتری هم به طول میانجامد. برای افرادی که توانایی بالای بدنی و آمادگی جسمانی دارند این مسیر پیشنهاد میشود. برای دسترسی به ایستگاه قطار تلهزنگ باید از طریق شهر دورود در استان لرستان و قطار درود اندیمشک استفاده نمایید.