company tel
02166469098
company tel
Sales[@]hipersia.com
تنگه شیرز کجاست؟
1246 رای با میانگین امتیاز 4.19
شما هم امتیاز دهید

تنگه شیرز کجاست؟

همزیستی ستون‎های سنگی عجین شده با ملودی گذر آب از میان طبیعتی بکر که آثاری از زندگی غارنشینی را در دل خود نهفته دارد، چیره دستی خالق هستی را در تنگه شیرز به رخ می کشد.

تکه‎ای چشمگیر از طبیعت بکر و زیبای استان لرستان را می‎توان در دره شیرز واقع در ۴۵ کیلومتری شمال شهر کوهدشت و در منطقه‌ای به نام اولادقباد مشاهده کرد. تنگه شیرز کوهدشت در محل تلاقی سه استان کرمانشاه، ایلام و لرستان چشم اندازی منحصر به فرد است، مکانی که در آن می توانند از طریق دره و در امتداد رودخانه سیمره حرکت کنند و شاهد ستون های بلند سنگی و آبشار زیبای آن باشند.

این تنگه ۵ کیلومتر طول دارد و با دیواره‌هایی با ارتفاع ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر محصور شده است. شیب این دیواره‌ها با ارتفاعی کمتر از ده متر در نزدیکی روستای گُدارگَه آغاز می‌شود و در پرتگاه هفت رَک و انتهای دره به اوج خود می‌رسد. دیواره‌های آهکی چین خورده که در اثر بارندگی دچار فرسایش شده و رگه‌هایی از رنگ سیاه به خود گرفته‌اند در این دره خودنمایی می‌کنند. گاه صخره‌های سر به فلک کشیده در دوسوی تنگه به هم می‌رسند و امکان تماشای آسمان را می‌گیرند. گاه سقوط سنگ‌ها از ارتفاع، مسیر آب جاری در رودخانه را عوض کرده و شکل تازه‌ای به طبیعت بخشیده است.

 

تنگه شیرز

 

  • چرا تنگه شیرز خاص است؟

وسوسه ی بالارفتن از کوه ها و صخره ها، آب بازی در کنار آبشارها، لذت عکاسی از طبیعت بکر و دیدنی، نوشیدن آب گوارایی که از قلب زمین می‎جوشد، همه و همه دست به دست یکدیگر می‎دهد تا نشاطی وصف نشدنی را به روح آدمی تزریق کنند. در کنار این هیجانات جاذبه ژئوتوریستی شیرز که حاصل هندسه ویژه صخره‌هایش با پدیده زمین ساختاری کم‌نظیرش است، منظره ای چشمگیر را در چین خوردگی زاگرس رقم زده است. این جاذبه طبیعی محوطه‌هایی باستانی از عهد حجر را نیز در خود دارد. این محوطه‌ها همچنین شامل آثاری از زندگی غارنشینی هستند که یادگار روزگاران قدیم می باشد.

 

  •  در تنگه شیرز چه می‌بینیم؟

  1. علاوه بر خود تنگه که به تنهایی برای گذراندن ساعاتی طولانی تفریح و لذت بردن و متحیر شدن کافی است، در میان پیچ و خم تنگه، مناظر و جاذبه‌هایی وجود دارد که بسیار درخور توجه است. یکی از این جاذبه‌ها چشمه‌های کوچک و بزرگی است که در جای جای تنگه به چشم می‌آید. یکی از این آبشارها به نام شیرز نام‌گذاری شده است.
  2.  در تنگه شیرز شاهد غاری به طول ۱۵۰ متر هستیم که رودخانه ای را از میان خود عبور می دهد. این غار یادگاری به جامانده از دوران غارنشینی در ایران است. آبی که در این غار جاری است تا زانو می رسد و از محلی به نام نیزه می آید. برای رفتن به داخل غار باید تن به آبی سرد زد، اما تماشای شگفتی های خلقت و استالاگتیت ها را برایتان ممکن می کند. محلی ها این غار را پل خدا می نامند.
  3.  در میان دره شیرز ستونی وجود دارد که به دست طبیعت و در طی میلیون‌ها سال به دست باد و زلزله پدید آمده است. ارتفاع این ستون از کف صخره تا راس ۸۰ متر و قطر آن ۱۰ متر است و به مناره سنگی شهرت دارد. بدون شک تماشای این صخره می‌تواند جالب و تجربه‌ای متفاوت باشد.
  4. سنگ ها و صخره های تند و تیز که برخی یادگاری از روزگاران کهن هستند از دیگر دیدنی های این تنگه به شمار می روند. این سنگ ها با سوراخ های کوچک و شکل مشبکی که دارند مامن امنی را برای پرندگان فراهم ساخته اند و آشیانه هایی در آنها دیده می شود.

 

تنگه شیرز

 

  • پوشش گیاهی و جانوری منطقه

در میان صخره ها و سنگ ها درختان بلوط و چنار در جای جای تنگه شیرز خودنمایی می‎کنند. از سوی دیگر دست پر سخاوت طبیعت در فصل های مختلف شما را به چشیدن طعم انگور، انجیر و گلابی وحشی مهمان می کند. در گذر از شیرز شنیدن صدای پرندگان وحشی، تماشای بزهایی بازیگوش و رها در میان صخره‎ها و ماهیانی که در رودخانه هستند جلوه‎ ای کم نظیر را برای این طبیعت دیدنی به ارمغان آورده‎اند.

 

  • برای دیدن تنگه شیرز کی سفر کنیم؟

کوه های مرتفع و دره های نسبتا عمیق، وضعیت اقلیمی سرد و کوهستانی را بر منطقه حاکم کرده اند. بهار و تابستانی معتدل و پاییز و زمستان سرد از ویژگی بارز این نوع اقلیم می باشد. بنابراین بهترین زمان برای بازدید از تنگه شیرز در بهار و تابستان است.

 

  • مسیر دسترسی

برای بازدید از این تنگه می‌توانید از کرمانشاه، ایلام یا لرستان به آن برسید. بهترین مسیر برای دسترسی به تنگه از طریق جاده اولادقباد است. دو کیلومتر انتهایی مسیر یک خاکی مناسب است و در نهایت به پارکینگی می‌رسید که در کنارش یک مجتمع شیلات قرار دارد. از اینجا باید با پای پیاده به داخل تنگه مسیر خود را ادامه دهید.

 

اشتراک‌گذاری:

ثبت نظر

خدمات مرتبط

مطالب مرتبط

این راه را نهایت صورت کجا توان بست؟ (حافظ)

© 2020 All Right Reserved