حتما تا حالا اسم سفارت یا سفارت خانه به گوشتان خورده است؛ مخصوصا اگر مسافر کشورهای خارجی هم بوده باشید حتما یکبار به سفارت خانه کشور مقصد مورد نظرتان رفتهاید. اما سفارت چیست و چه کارهایی انجام میدهد و فرق آن با کنسولگری در چیست. با هایپرشیا همراه باشید تا تمامی این سوالات را به شما پاسخ دهیم.
سفارت در معنی لغوی به معنای نمایندگی است. سفارت یا سفارت خانه به محلی اتخاذ میشود که محل اقامت دائم یا موقت نماینده کشور مهمان است. همچنین در این محل اسناد کشور مهمان بایگانی میشود و طبق قوانین بین المللی میبایست این محل از تخریب و خرابکاری مصون نگه داشته شود. بنابراین طبقه قوانین بین المللی، کشور میزبان موظف است امنیت سفارت کشور میهمان را برقرار نماید. سفارت هر کشور مسئولیت برقراری روابط با حکومت و مردم کشور میزبان و همچنین ارائه خدمات به اتباع کشور خود را دارد. سفارتخانهها به غیر از رایزنیهای سیاسی، روابط تجاری و فرهنگی میان دو کشور میزبان و مهمان را هم تسهیل میکنند.
سفارتها اعضا و پرسنل متعددی دارند که هر کدام وظایف مشخصی دارند. این اعضا به طور معمول در کشور میزبان مقیم هستند و بسته به شرایط ساختمان سفارت، ممکن است در آن زندگی کنند.
سفارت دارای چند وظیفه عمده است:
مواردی که بالا گفته شد تنها بخشی از کارهای مهم سفارت یا همان سفارت خانهها است.
معمولا هر سفارت دارای زمان و روزهای کاری مخصوص خودش بوده و بر اساس روزهای کاری کشورش باز است. مثلا سفارت کشور تایلند در روزهای تعطیل پاسخگوی افراد بوده و یا کشور کره جنوبی در ایران از یکشنبه تا پنج شنبه باز میباشد.
شاید تا بحال برایتان سوال پیش آمده باشد که فرق بین کنسولگری و سفارت در چیست؟ با ما همراه باشید تا درباره تفاوت کنسولگری و سفارت بیشتر بدانید. همانطور که گفته شد سفارت محلی برای استقرار سفیر یا همان نماینده رسمی کشور مهمان است. هر کشور مهمان میتواند تنها یک سفارت در کشور میزبان داشته باشد و معمولا در شهر پایتخت کشور میزبان تاسیس میشود. معمولا اگر سفارت یک کشور در کشور میزبان قرار داشته باشد بدین معنی است که کشور میزبان آن کشور را به رسمیت میشناسد. سفارت معمولا در کارهای سیاسی و دیپلماتی دستی بر آتش دارد.
اما در مورد کنسولگری ها باید بگوی که کنسولگری ها معمولا دفاتر نمایندگان کشور مهمان هستند. کشور مهمان میتواند چندین کنسولگری در شهرهای مختلف کشور میزبان تاسیس نماید. معمولا کنسولگری ها در شهرهای توریستی و تجاری برپا میشوند. معمولا هدف کنسولگری ها ترویج تجارت و بازرگانی بین دو کشور است و در امور سیاسی دخالتی ندارند. در صورتی که میخواهید از سفارتهای ایران در سایر نقاط دنیا بدانید، مطلب روی دکمه زیر کلیک کنید.