دین مردم نپال عمدتاً هندوئیسم است، اما جمعیت قابل توجهی از مردم این کشور پیروان بودیسم نیز هستند. در حقیقت، نپال به عنوان محل تولد بودا شناخته می شود. در این کشور می توان ترکیبی از این دو دین را در فرهنگ و آداب و رسوم مردم مشاهده کرد. در ادامه با های پرشیا همراه باشید تا در مورد دین مردم نپال بیشتر بدانید.
هندوئیسم بزرگ ترین دین در نپال است و حدود 81 درصد از دین مردم نپال به هندوئیسم تعلق دارد. با توجه به جمعیت 30 میلیون نفری این کشور حدودا 24 میلیون نفر پیرو این دین هستند. نپال به عنوان تنها کشور در جهان است که هندوئیسم را به عنوان دین رسمی خود اعلام کرده است. در برخی از شهرها و مناطق نپال مانند کاتماندو، بهاکتاپور، پاتان و چیتوان به دلیل وجود معابد مشهوری مانند معبد پاشوپاتینات، دوربار، هریشیدهانار و ماهاکال پیروان هندوئیسم حضور بیشتری دارند و آیین های هندو در زندگی روزمره مردم این مناطق تأثیر زیادی دارد و جشن های مذهبی مانند دشهرا و تیهار در این کشور با شکوه خاصی برگزار می شوند.
حدود 9 درصد از مردم نپال پیرو بودیسم هستند. با توجه به این که دین مردم نپال غالبا هندوئیسم است، بودیسم به عنوان دین دوم در این کشور شناخته می شود. لوبا که یکی از مهم ترین مکان های مقدس و زیارتی برای پیروان بودیسم در جهان است در نپال واقع شده و محلی است که شاهزاده گوتاما، که بعدها به بودا تبدیل شد، در آن متولد شد. پیروان بودا در نپال عمدتاً در نواحی نزدیک به مرز تبت و مناطقی مانند لومتنی، کاتماندو و مناطق هیمالیایی مانند لوکلا و دمن دیده می شوند.
اسلام در نپال یک دین اقلیتی است و حدود 4 تا 5 درصد از دین مردم نپال را اسلام تشکیل می دهد. مسلمانان نپال از قومیت ها و زبان های مختلفی مانند ترکمنها، مغولها، پاشتوها و مردم نیپالی زبان هستند و عموما درمناطق مرزی کشور مانند مناطق پارسا و جاناکپور و در برخی از مناطق شهری مانند کاتماندو زندگی می کنند و اکثریت آنها سنیهای حنفی هستند اگرچه برخی از گروههای شیعه نیز در نپال حضور دارند.
نپال کشوری با تنوع دینی است که در آن علاوه بر هندوئیسم، بودیسم و اسلام چند دین و مکتب مذهبی دیگر نیز وجود دارند. نپال به عنوان یک جمهوری دموکراتیک، آزادی مذهب را در قانون اساسی خود تضمین کرده است و مردم نپال حق دارند به هر دینی که می خواهند ایمان داشته باشند و یا حتی بی دین باشند. در ادامه به برخی از این ادیان و مذاهب اشاره می کنیم:
در نپال، دین بخش بزرگی از هویت اجتماعی و فرهنگی مردم است. در چنین جامعه ای، افرادی که خود را بی دین می دانند جمعیت کمتری دارند. با این حال، تغییرات اجتماعی و فرهنگی جدید، مانند دسترسی بیشتر به اطلاعات جهانی و افزایش تحصیلات باعث شده اند که برخی افراد به دنبال هویت های مذهبی غیرمعمول یا غیرمذهبی باشند.
برای اخذ ویزای کشور نپال میتوانید از طریق لینک زیر اطلاعات لازم را بدست آورید: