company tel
02166469098
company tel
Sales[@]hipersia.com
دین مردم نپال چیست؟
6 رای با میانگین امتیاز 4.83
شما هم امتیاز دهید

دین مردم نپال چیست؟

دین مردم نپال عمدتاً هندوئیسم است، اما جمعیت قابل توجهی از مردم این کشور پیروان بودیسم نیز هستند. در حقیقت، نپال به عنوان محل تولد بودا شناخته می‌‌ شود. در این کشور می‌ توان ترکیبی از این دو دین را در فرهنگ و آداب و رسوم مردم مشاهده کرد. در ادامه با های‌ پرشیا همراه باشید تا در مورد دین مردم نپال بیشتر بدانید.

 

 

 

دین رسمی مردم نپال چیست؟

هندوئیسم بزرگ‌ ترین دین در نپال است و حدود 81 درصد از دین مردم نپال به هندوئیسم تعلق دارد. با توجه به جمعیت 30 میلیون نفری این کشور حدودا 24 میلیون نفر پیرو این دین هستند. نپال به عنوان تنها کشور در جهان است که هندوئیسم را به عنوان دین رسمی خود اعلام کرده است. در برخی از شهرها و مناطق نپال مانند کاتماندو، بهاکتاپور، پاتان و چیتوان به دلیل وجود معابد مشهوری مانند معبد پاشوپاتینات، دوربار، هریشیدهانار و ماهاکال پیروان هندوئیسم حضور بیشتری دارند و آیین‌ های هندو در زندگی روزمره مردم این مناطق تأثیر زیادی دارد و جشن‌ های مذهبی مانند دشهرا و تیهار در این کشور با شکوه خاصی برگزار می‌ شوند.

 

چند درصد از مردم نپال پیرو دین بودیسم هستند؟

حدود 9 درصد از مردم نپال پیرو بودیسم هستند. با توجه به این که دین مردم نپال غالبا هندوئیسم است، بودیسم به عنوان دین دوم در این کشور شناخته می‌‌ شود. لوبا که یکی از مهم‌ ترین مکان‌‌ های مقدس و زیارتی برای پیروان بودیسم در جهان است در نپال واقع شده و محلی است که شاهزاده گوتاما، که بعدها به بودا تبدیل شد، در آن متولد شد. پیروان بودا در نپال عمدتاً در نواحی نزدیک به مرز تبت و مناطقی مانند لومتنی، کاتماندو و مناطق هیمالیایی مانند لوکلا و دمن دیده می‌ شوند.

 

 

آیا اسلام در نپال رواج دارد؟

اسلام در نپال یک دین اقلیتی است و حدود 4 تا 5 درصد از دین مردم نپال را اسلام تشکیل می‌ دهد. مسلمانان نپال از قومیت‌ ها و زبان‌ های مختلفی مانند ترکمن‌ها، مغول‌ها، پاشتوها و مردم نیپالی ‌زبان هستند و عموما درمناطق مرزی کشور مانند مناطق پارسا و جاناکپور و در برخی از مناطق شهری مانند کاتماندو زندگی می‌‌ کنند و اکثریت آن‌ها سنی‌های حنفی هستند اگرچه برخی از گروه‌‌های شیعه نیز در نپال حضور دارند.

 

چه ادیان و مذاهب دیگری در نپال وجود دارد؟

نپال کشوری با تنوع دینی است که در آن علاوه بر هندوئیسم، بودیسم و اسلام چند دین و مکتب مذهبی دیگر نیز وجود دارند. نپال به‌ عنوان یک جمهوری دموکراتیک، آزادی مذهب را در قانون اساسی خود تضمین کرده است و مردم نپال حق دارند به هر دینی که می‌ خواهند ایمان داشته باشند و یا حتی بی‌ دین باشند. در ادامه به برخی از این ادیان و مذاهب اشاره می کنیم:

  • مسیحیت: مسیحیت در نپال یک دین اقلیتی است و حدود 1.4 درصد از جمعیت کل کشور مسیحی هستند و بیشتر در مناطق روستایی و نواحی کوهستانی به ویژه در مناطق جنوب و شرق نپال زندگی می‌ کنند. اکثریت مسیحیان نپالی از مذهب پروتستان پیروی می‌‌ کنند و کلیساهای پروتستان در این کشور رایج‌ تر هستند.
  • سیک گرایی: سیک ‌گرایی دین دیگری است که از هند سرچشمه می‌ گیرد و در نپال با جمعیتی محدود شناخته می‌‌‌ شود و بخش کوچکی از دین مردم نپال را تشکیل می‌ دهد. گوردوارا (معبد سیک ها) در نپال وجود دارد و پیروان سیک ها به عبادت، خواندن کتاب مقدس خود (گورو گرنت صاحب) و انجام مراسم مذهبی می‌‌ پردازند.
  • جین گرایی: جین‌ گرایی یک دین قدیمی و فلسفی است که بیشتر در هند رواج دارد، اما در نپال نیز پیروان کمی دارد. جین‌ گرایان به غیر خشونت و عدم آسیب به موجودات زنده اعتقاد دارند و در برخی از خانواده‌های جین در مناطق شهری مانند کاتماندو و برخی از روستاها زندگی می‌‌ کنند.
  • بهائی گرایی: بهائی‌ گرایی به اصولی مانند وحدت انسانیت، برابری جنسیتی و توسعه جهانی صلح تأکید دارد. پیروان بهائی در نپال بسیار کم هستند و احتمالاً کمتر از 1 درصد از جمعیت کلی نپال است.
  • آیین‌های بومی و سنتی: در برخی از اقوام و گروه‌ های بومی در مناطق دورافتاده و کوهستانی نپال آیین‌های بومی و آنانیمیزم وجود دارد. در این جوامع، مردم به روح‌ ها و قدرت‌‌ های طبیعی احترام می‌‌ گذارند و برای عناصر طبیعی مانند کوه‌ ها، رودخانه‌ ها و درختان عبادت می‌‌ کنند.
  • آیین‌های تبت‌ گرایی و شمنیزم: در مناطق مرزی با تبت در نپال، آیین‌‌ های شمنی و بودیسم تبتی وجود دارند. شمن‌ ها نقش‌های مذهبی و معنوی در این جوامع دارند و به‌ ویژه در درمان بیماری‌ ها و ارتباط با ارواح، مورد احترام هستند.

در نپال، دین بخش بزرگی از هویت اجتماعی و فرهنگی مردم است. در چنین جامعه‌ ای، افرادی که خود را بی‌ دین می‌ دانند جمعیت کمتری دارند. با این حال، تغییرات اجتماعی و فرهنگی جدید، مانند دسترسی بیشتر به اطلاعات جهانی و افزایش تحصیلات باعث شده‌‌ اند که برخی افراد به دنبال هویت‌ های مذهبی غیرمعمول یا غیرمذهبی باشند.

 

 

برای اخذ ویزای کشور نپال می‎‌توانید از طریق لینک زیر اطلاعات لازم را بدست آورید:

 

ویزای نپال

اشتراک‌گذاری:

ثبت نظر

خدمات مرتبط

مطالب مرتبط

این راه را نهایت صورت کجا توان بست؟ (حافظ)

© 2020 All Right Reserved