سون هرین، جهانگرد سوئدی در قسمتی از سفرنامهاش به ایران مینویسد: درختان خرما و مرکبات، سایه خنک نخلها، نغمه زیبای آب روان جویها، چمنهای میان دو جوی آب، زمزمه باد در میان درختان و فوارههای متعددی که آب را مانند تحفهای زمینی به آسمان میفرستد، از جاذبههای تاریخی و طبیعی باغ گلشن طبس است.
طبس در شمال شرق استان یزد و در منطقه ای با آب و هوای بیابانی قرار دارد، اطراف آن را شهرستانهای بردسکن و شاهرود از شمال، فردوس و بیرجند از شرق، استان کرمان از جنوب، و شهرستانهای نایین، اردکان و بافق از غرب و جنوب غربی احاطه کردهاند. شهر طبس، یکی از شهرهای قدیمی و زیبای ایران میباشد که زلزله 25 شهریور سال 57 آن را تخریب کرد بنابراین با وجود مستندات که نشان از مربوط بودن آن به دوره پیش از اسلام و دوره ساسانی است. اما باستانشناسان موفق به شناسایی هیچ اثری متعلق به این دوره در شهر طبس نشدهاند.
از جاذبههای شهر طبس میتوان بارگاه امامزاده حسینبن موسیکاظم، برادر امام رضا(ع)، باغ گلشن، مزار شیخ ابونصر ایروانی، روستای ییلاقی ازمیغان، سد کریت با قدمتی در حدود 800 سال، طاق مشهور به شاهعباس و چشمههای آب گرم را برشمرد. در میان همه این جاذبهها باغ گلشن، تفرجگاه اصلی مردم طبس و گردشگران است. این باغ شامل 2هزار نخل خرما، 2هزار و پانصد اصله مرکبات، 500 اصله انار و دیگر گونههای گیاهی میباشد. اولین معمار باغ، فضای آن را با توجه به نوع درختان بهصورت شطرنجی طراحی و کشت کرده است. این باغ، یکی از باغهای نادر ایران است که در تمامی ایام سال، آب در آن جاری است و در آن گونههای مختلف گیاهان سازگار با اقلیمهای گوناگون آبوهوایی وجود دارند، بهطوری که درخت چنار در کنار نخل خرما که مختص به مناطق گرمسیر است، رشد کرده است. وجه تسمیه طبس را بعضی گفتهاند نام آنجا، تب بس، یعنی بسیار داغ بوده است. عدهای هم نام آن را به زبانهای سلوکیان مرتبط میدانند. ناصر خسرو در سفر نامه این شهر را طبس گیلکی خوانده است.
برای مشاهده تورهای طبس اینجا را کلیک نمایید.
برای مشاهده تورهای طبس اینجا را کلیک نمایید.
نسخه انگلیسی این صفحه: Tabas