company tel
02166469098
company tel
Sales[@]hipersia.com
دین مردم کامبوج چیست؟
3 رای با میانگین امتیاز 5
شما هم امتیاز دهید

دین مردم کامبوج چیست؟

دین مردم کامبوج، غالبا بوداگرایی است و به شدت در فرهنگ کامبوج ریشه دارد. در حال حاضر، حدود 95 درصد از جمعیت این کشور پیرو بوداگرایی به ویژه از شاخه تیرِوادا هستند. در ادامه با های‌پرشیا همراه باشید تا در مورد دین مردم کامبوج بیشتر بدانید.


 

بوداگرایی از چه زمانی وارد کشور کامبوج شد؟

بوداگرایی در کامبوج، از قرن 13 میلادی از سریلانکا و تایلند به این منطقه وارد شد. پیش از آن، دین هندوئیسم در این کشور رایج بود اما، با گسترش بوداگرایی این دین در بسیاری از نقاط به تدریج کنار گذاشته شد و مقامات دینی کشور شروع به پذیرش و حمایت از بودیسم کردند. در قرن 15 میلادی پادشاهان کشور به طور رسمی بوداگرایی را به عنوان دین مردم کامبوج معرفی کردند و این تحول با تأسیس معابد و صومعه‌‌ها تقویت شد. اکنون از جمعیت حدود 17 میلیون نفری کشور، تقریباً 16 میلیون نفر پیرو دین بوداگرایی هستند و این دین نقش عمده‌‌ای در فرهنگ، آیین‌ ها و زندگی روزمره مردم کامبوج دارد.

 

تاریخچه ی اسلام در کامبوج چیست؟

اسلام در کامبوج، از طریق مهاجرت و ارتباطات تجاری با مسلمانان مالایی و عربی وارد شد. نخستین مسلمانان در این کشور  عمدتاً از گروه چام‌ها بودند که در قرن 15 و 16 میلادی از ویتنام به کامبوج مهاجرت کردند. امروزه، تخمین زده می‌شود که حدود 2 تا 3 درصد از دین مردم کامبوج را اسلام تشکیل می دهد. بیشتر مسلمانان در نواحی جنوبی و ساحلی کامبوج به ویژه در استان‌های کاندال، تاکئو، کامپوت و سومبان سکونت دارند. با توجه به اینکه، تعداد مسلمانان نسبت به جمعیت کلی کامبوج کم است، اما آن‌ها توانسته‌‌اند هویت دینی و فرهنگی خود را حفظ کنند و با دیگر مذاهب و اقوام  در کشور هم‌زیستی مسالمت آمیز داشته باشند.

 

 

چند درصد از مردم کامبوج مسیحی هستند؟

تاریخچه‌ی مسیحیت در این کشور به قرن 16 میلادی و دوران استعمار و فعالیت‌های بشردوستی اروپایی‌ها در کامبوج باز می‌گردد. امروزه، مسیحیت در کامبوج یک دین اقلیتی است وحدود ۲ درصد از دین مردم کامبوج را شامل می‌شود و عمدتا به دو گروه کاتولیک و پروتستان تقسیم می‌شوند. این دین به‌ طور عمده از طریق مدارس، بیمارستان‌ها و خدمات اجتماعی گسترش یافته است و بیشتر در شهرهایی مانند پنه پن، سیم رئاپ، باتمبنگ و ساحات که فعالیت‌های بشردوستانه و خیریه بیشتری در آن‌ها انجام می‌شود، حضور دارند.

 

چه ادیان دیگری در کامبوج وجود دارد؟

با توجه به اینکه کامبوج در مقایسه با برخی از کشورهای آسیای جنوب‌ شرقی یا جهان، تنوع مذهبی نسبتاً کمتری دارد، اما با این حال ادیان و باورهای دیگری هم در این کشور وجود دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • هندوئیسم: هندوئیسم تاریخ طولانی در کامبوج داشته و تأثیرات آن در فرهنگ، معماری و هنرهای کامبوجی به ویژه در معابد آنگکور مشهود است. در حال حاضر، پیروان فعال هندوئیسم بسیار کم هستند و طبق آمارها تعداد آنان کمتر از 1 درصد از جمعیت کشور است.
  •  دین‌های محلی و سنتی: در کنار ادیان بزرگ، برخی از گروه‌های قومی در کامبوج باورهای سنتی خود را دارند که بیشتر جنبه‌های روحانی و پرستش طبیعت را در بر می‌گیرد. این دین‌ها بیشتر در میان قبایل و اقلیت‌های قومی در نواحی روستایی رواج دارند.
  • یهودیت: تاریخ یهودیان در کامبوج به دوره‌‌های اخیر بازمی‌گردد و اکثرا به عنوان مهاجران یا افراد با ریشه‌های یهودی از کشورهای آسیایی و اروپایی بوده است. اکنون، جامعه یهودی در این کشور بسیار کوچک است و تعداد آن‌ها به چند صد نفر نمی‌رسد، اما با این حال به عنوان یک اقلیت مذهبی قابل توجه هستند.
  • زرتشتیان: در این کشور همانند سایر کشورهای جنوب شرق آسیا حضور پیروان زرتشتی بسیار محدود است و احتمالاً تعداد آن‌ها از صد نفر تجاوز نمی‌کند. جامعه ی زرتشتیان بیشتر شامل مهاجران ایرانی یا خانواده‌های ایرانی‌ تبار است که به طور عمده در قرن 20 و 21 به این کشور آمده‌اند.

 

 

آیا افراد بی‌دین در کامبوج وجود دارد؟

بله، در کامبوج نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر، افرادی که بی‌‌دین هستند یا به هیچ دینی پایبند نیستند، وجود دارند. این افراد ممکن است در جوامع شهری و به ویژه در نسل‌های جوان‌‌تر بیشتر دیده شوند، اما در مجموع تعداد آن‌ها نسبت به دیگر گروه‌های مذهبی کمتر است.

 

چه مراسمات مذهبی در کامبوج برگزار می‌شود؟

با توج به اینکه، دین مردم کامبوج، غالبا بودیسم است، مراسمات مذهبی در این کشور عمدتاً به مراسم بودایی تعلق دارند، اما تأثیرات ادیان دیگر نیز در برخی از آیین‌ها و سنت‌های کامبوج دیده می‌شود. در ادامه، به برخی از مهم‌ ترین مراسمات مذهبی در کامبوج اشاره می‌کنیم:

سال نو کامبوجی: این جشن معمولاً در ماه آوریل و هم‌ زمان با تغییر فصل بهار و پایان فصل خشکی برگزار می‌شود و دارای چندین روز آیین‌‌ها و جشن‌‌ها است که شامل بازدید از معابد، آب‌پاشی به مجسمه بودا و بازی‌های سنتی می‌شود.

روز بودا: این روز معمولاً در ماه مه یا ژوئن برگزار می‌شود و یکی از مهم‌‌ترین مناسبت‌های مذهبی در کامبوج است که به تولد، روشنگری و مرگ بودا اختصاص دارد و مراسمات خاصی به همین مناسبت برگزار می‌شود.

مراسم تدفین: این مراسم به مدت 15روز در ماه سپتامبر یا اکتبر برگزار می‌شود و در آن مردم به یاد اجداد و ارواح درگذشتگان خود مراسمی برگزار می‌کنند.

مراسمات مذهبی اسلامی: در کشور کامبوج مراسمات مذهبی مانند عید فطر وعید قربانی برگزار می‌شود. هم چنین مسلمانان در روزهای جمعه به نماز جماعت در مساجد می‌‌روند و در مناسبت‌های مذهبی نیز مانند پیروان دیگر ادیان به صدقه دادن و کمک به نیازمندان اهتمام دارند.

کریسمس: مسیحیان در کامبوج، مراسمات مذهبی خود را با احترام به سنت‌های جهانی مسیحیت برگزار می‌کنند. جشن‌هایی مانند کریسمس، عید پاک و عید ظهور حضرت مریم همراه با مراسم‌های عبادی و اجتماعی برگزار می‌شوند و معمولاً جنبه‌ هایی از خدمت به جامعه و نیازمندان در این جشن‌ها وجود دارد.

 

برای اخذ ویزای کشورکامبوج می‎‌توانید از طریق لینک زیر اطلاعات لازم را بدست آورید:

 

ویزای کامبوج

اشتراک‌گذاری:

ثبت نظر

خدمات مرتبط

مطالب مرتبط

این راه را نهایت صورت کجا توان بست؟ (حافظ)

© 2020 All Right Reserved