دریاچه گهر از جمله دریاچههایی است که بسیاری از کوهنوردان همچون قلهای برای فتح آن بیتابی میکنند. از این دریاچه به عنوان نگین لرستان و زیباترین دریاچه کوهستانی خاورمیانه یاد میشود.
این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه دورود قرار دارد. این دریاچه در کوهستان واقع است و در میان رشتهکوه اشترانکوه در استان لرستان با ارتفاع ۲۳۵۰ متر از سطح دریا واقع شده است.
گهر به احتمال زیاد در اثر وقوع زمین لرزهای بزرگ به وجود آمده است. این دریاچه بر روی گسل اصلی امروزی زاگرس قرار دارد؛ بنابراین احتمالاً در اثر جنبش گسل و رویداد یک زمین لغزش سنگ ریزش تشکیل شده است.
برای مشاهده تورهای دریاچه گهر اینجا را کلیک نمایید.
زمان مناسب برای برای دیدن این دریاچه ماههای اردیبهشت و خرداد است. زیرا که تمامی مسیر پوشیده از شقایقهای رنگی و شاید لاله واژگون باشد. منطقه حفاظت شده اشترانکوه در محدودهٔ شهرستان ازنا واقع شده است که علاوه بر دریاچه جاذبههای طبیعی بینظیری مانند تونل برفی، چاه تیان، قلل بالای ۴۰۰۰متر ارتفاع و... دارد. هایپرشیا در این ماهها تورهای مختلفی برای بازدید از این ییلاق دارد.
دسترسی به این دریاچه بوسیله خودرو از طریق شهر دورود امکانپذیر است که نزدیکترین راه برای دسترسی به این دریاچه میباشد. راه شکافیهایی که اخیراً انجام شده، باعث دسترسی آسان به این دریاچه شده است.
برای مشاهده تورهای دریاچه گهر اینجا را کلیک نمایید.
روز اول: شبانه تهران را به سمت خرمآباد ترک کنید.
روز دوم: با رسیدن صبح به شهر دورود بروید. بعد از صبحانه، از گردنه پنبهکار عبور خواهید کرد. ناهار را که در طبیعت میل کردید، به بازدید از دره نیگاه بروید. پس از 6 تا 8 ساعت کوهپیمایی در مسیر شیبدار با فرا رسیدن غروب به تماشای دریاچه گهر بزرگ خواهید رسید. شب را در چادر دریاچه گهر بزرگ به صبح برسانید.
روز سوم: بعد از صبحانهای دلچسب در طبیعت میتوانید در صورت تمایل به پیادهروی دامنههای اشترانکوه بروید و از تماشای آبشار اشتران کوه لذت ببرید. بعد از صرف ناهار، حوالی بعدازظهر در صورت تمایل گهر کوچک و جنگل بید را گشت بزنید. با رسیدن غروب بهسوی کمپ باز میگردید.
روز چهارم: صبحانه را که میل کردید به سمت دورود بروید. بعد از ناهار در دامان طبیعت تا انتهای مسیرتان کوهپیمایی خواهید داشت. حوالی بعدازظهر به دورود میرسید تا بعد از ناهار به سمت تهران بازگردید. آخر شب، تهران خواهید بود.