company tel
02166469098
company tel
Sales[@]hipersia.com
دین مردم چین چیست؟
2 رای با میانگین امتیاز 5
شما هم امتیاز دهید

دین مردم چین چیست؟

دین مردم چین، طیف متنوعی از اعتقادات و ادیان است و هیچ دین واحدی بر اکثریت مردم حاکم نیست. با این حال، می‌توان گفت که بوداگرایی مهم ترین دین‌ مردم کشور چین است. در ادامه با های‌پرشیا همراه باشید تا در مورد ادیان مختلف چین بیشتر بدانیم.

 

 

تاریخچه بودیسم در چین چیست؟

تاریخچه بوداگرایی (بودیسم) در چین تاریخچه‌ای غنی و پیچیده دارد. این مکتب فکری ابتدا در قرن اول میلادی از هند به چین وارد شد و در سلسله هان ایجاد و گسترده شده و به سرعت در بین مردم و اشراف چینی گسترش یافت. بودیسم بر فرهنگ و اندیشه‌های سنتی چینی تأثیر عمیقی داشته و یکی از مهم ترین ادیان مردم این کشور است. با ظهور کنفسیوسیسم و تائوئیسم و همچنین تغییرات سیاسی، نفوذ بوداگرایی کاهش یافت. با این حال، هنوز هم در زندگی بسیاری از مردم چین نقش مهمی ایفا می‌کند. برآوردها نشان می‌دهد حدود 200 تا 250 میلیون نفر از مردم چین به بوداگرایی پایبندند و غالبا پیرو مکتب مهایانه هستند.  بسیاری از معابد و مکان‌های مقدس بودایی به ویژه در شهرهای شیان، چانگشا، تبت، هانگژو و پکن وجود دارند و مراسماتی همچون تولد بودا و جشن سال نو بودایی برگزار می‌کنند که به نوعی به توسعه و ترویج اصول دین بودا کمک می‌کند.

 

چه ادیانی غیر از بودیسم در چین وجود دارد؟

علاوه بر بوداگرایی، چندین دین و مکتب فکری دیگر نیز در چین وجود دارند که تأثیرات زیادی  بر فرهنگ، زندگی اجتماعی و سیاست‌های کشور داشته‌اند. این ادیان و فلسفه‌ها شامل کنفوسیوس‌ گرایی، تائوئیسم، مسیحیت، اسلام، و سایر ادیان می‌شوند. در اینجا به بررسی مهم‌ترین آن ها می‌پردازیم:

  •  تائوئیسم: یکی از دین‌های باستانی چین است که در قرن ششم قبل از میلاد به عنوان یک اندیشه فلسفی بنیان‌ گذاری شد و در ابتدا تنها چند نفر آن را پذیرفتند. در قرن‌های بعد، تائوئیسم به یک دین کلی تبدیل شد و بعدها به عنوان دین مردم چین شناخته شد. این مکتب بر اساس اصول طبیعت و «تائو» یا «راه» استوار است و به پیروی از جریان طبیعی زندگی و هم‌گامی با طبیعت تأکید دارد. در این فلسفه، انسان‌ها باید از دخالت‌های غیرضروری در طبیعت پرهیز کنند و به‌جای آن به حالت طبیعی و بی‌تکلف زندگی کنند. با وجود تغییرات اجتماعی و سیاسی در چین، تائوئیسم هنوز هم مورد احترام و پیروی قرار دارد و بسیاری از مردم به دنبال بازگشت به اصول تاوئیستی و زندگی ساده‌تر هستند.
  • کنفسیوسیسم: این مکتب بر اساس تعالیم کنفوسیوس، معروف‌ترین فیلسوف چین در قرن ششم قبل از میلاد بنیان‌گذاری شده و بیشتر به‌عنوان یک مجموعه‌ای از ارزش‌ها و اصول اخلاقی به شمار می‌رود تا یک مذهب سازمان‌یافته. این مکتب بر ارزش‌هایی چون احترام به والدین، عدل، صداقت، وفاداری و ضرورت وجود روابط منظم و محترمانه بین افراد تأکید می‌کند. طبق برخی تخمین‌ها، حدود 70-80 درصد از مردم چین تحت تأثیر اندیشه‌های کنفسیوس قرار دارند چرا که مفاهیمی همچون احترام به خانواده، نظم اجتماعی، و اهمیت آموزش در فرهنگ چین ریشه‌‌دار است.

 

 

چه تعداد مسلمان در چین وجود دارد؟

اسلام در چین،  قدمت زیادی دارد و می‌توان گفت قدمت آن به بیش از هزار سال قبل بازمی‌گردد. در حال حاضر، حدود 20 تا 30 میلیون نفر از جمعیت مردم چین را مسلمانان تشکیل می‌دهند. دو گروه قابل توجه مسلمانان در چین شامل هویی‌ها  (Hui) به طور عمده در مناطق مرکزی و شرقی چین سکونت دارند و اویغورها (Uighurs)  که بیشتر در منطقه شین‌ جیانگ واقع شده‌اند. با وجود جمعیت نسبتاً کم، اسلام و فرهنگ اسلامی تأثیرات قابل توجهی در تاریخ و فرهنگ چین داشته است.


چه شهرهایی از چین مسیحی هستند؟

از قرن ۱۶ میلادی و با ورود مبلغان کاتولیک به چین، مسیحیت آغاز به رشد کرد و در سال‌های اخیر تعداد پیروان آن افزایش یافته است. چین دارای دو نوع کلی از کلیسا است، کلیساهای دولتی که تحت نظارت دولت قرار دارند و کلیساهای خانگی یا غیررسمی که در آن‌ها افراد به طور مستقل عبادت می‌‌کنند.

 پکن به عنوان پایتخت، دارای کلیساهای متعدد و جامعه‌ای فعال از مسیحیان است. همچنین شهرهایی مثل شانگهای، گوانگژو، سوزو و چنگدو از شهرهای با جمعیت قابل توجهی از مسیحیان هستند. میلیون‌ها نفر در چین به مسیحیت اعتقاد دارند، اما تعداد دقیق آن‌ها به دلیل محدودیت‌های قانونی و اجتماعی مشخص نیست.

 

سایر ادیان در چین چه ادیانی هستند؟

  • ادیان محلی و سنتی: علاوه بر ادیان اصلی، آیین‌های محلی و اعتقادات معنوی نیز در میان مردم چین وجود دارد که به فرهنگ و سنت‌های محلی مرتبط می‌شوند.
  • زرتشتی: زرتشتی‌‌گری در چین تاریخچه‌‌ای دیرینه دارد. زرتشتی‌ها در دوران باستان به چین وارد شدند و در برخی مناطق، به ویژه در شمال غربی کشور، مستقر شدند. امروزه، جامعه زرتشتی در چین بسیار محدود است و بیشتر شامل افرادی است که به این دین در خانواده‌های خود پایبندند.

 

 

تعداد افراد بی دین در چین چقدر است؟

در چین، مانند بسیاری از کشورها، افرادی وجود دارند که به هیچ دینی پایبند نیستند. جالب است بدانید، حدود 40 تا 50 درصد از مردم کشور چین خود را بی دین می دانند. این گروه از افراد در سال‌های اخیر، به ویژه در میان جوانان و در مناطق شهری افزایش یافته‌ اند. در میان افرادی که به عنوان بی‌ دین شناخته می‌شوند، بسیاری از آن‌ها به فلسفه‌های سنتی چینی مانند کنفوسیانیسم، تائوئیسم یا بودیسم به عنوان اصول اخلاقی و اجتماعی نگاه می‌کنند، اما این نوع اعتقادات را به عنوان مذهب رسمی نمی‌شمارند.

 

برای اخذ ویزای کشور چین می‎‌توانید از طریق لینک زیر اطلاعات لازم را بدست آورید:

 

ویزای چین

اشتراک‌گذاری:

ثبت نظر

خدمات مرتبط

مطالب مرتبط

این راه را نهایت صورت کجا توان بست؟ (حافظ)

© 2020 All Right Reserved